JEZIKOVNO-USTVARJALNA DELAVNICA

 V okviru projekta Popestrimo šolo smo 4. 11. v Splošni knjižnici Ljutomer izvedli jezikovno-ustvarjalno delavnico. Sodelovalo je 7 deklet iz sedmega razreda. Ob osmih smo se zbrale na mladinskem oddelku, kjer so nas prijazno sprejeli. Gospa Jasna Branka Staman je učenkam najprej predstavila in razkazala knjižnico ter muzej. Pokazala jim je tudi, kako poteka delo s programom COBISS, preko katerega si lahko poiščejo gradivo, podaljšajo izposojeno gradivo ali pa si ga tudi rezervirajo.

 

Po uvodni predstavitvi smo se z učenkami lotile dela. Ena skupina je naredila plakat na temo jeseni in prikazane stvari (liste različnih dreves, plodove) poimenovala v angleščini. Druga skupina je pripravila plakat o značilnostih jeseni in jesenskih opravilih v naših krajih. Vse so zapisale v angleščini. Tako so učenke razvijale svojo ustvarjalnost in se obenem učile tujega jezika.

 

Delavnico smo zaključile ob 12. uri. Njihove izdelke si lahko ogledate v knjižnici na mladinskem oddelku. Nekaj utrinkov pa si lahko ogledate tudi v foto galeriji.

 

 

Vodja projekta: Katja Jug