V soboto, 23. maja 2020, bo v dopoldanskem času potekalo spletno tekmovanje za otroke vključene v čebelarske krožke. 

Z namenom vsaj nekoliko nadomestiti za letos odpovedano Tekmovanje mladih čebelarjev v Zagorju ob Savi smo na ČZS sklenili organizirati tekmovanje preko spleta in sicer v tednu, ko praznujemo Svetovni dan čebel in čebelarski praznik, seveda v času, ko ne bo šolskih obveznosti šolanja na domu.

Spletno tekmovanje bo imelo določene prilagoditve predvsem pa bo prostovoljne, razvedrilne in motivacijske narave, da krožkarji spet občutijo privlačnost pomladnega brenčanja čebel in vidijo, da se lahko tudi v tem oziru počasi začnemo vračati v »normalno« življenje. Priznanja vsekakor ne bodo glavni cilj. Letos jih ne bomo tiskali, na izrecno željo pa jih bomo mentorju poslali po e-pošti.

Tekmovanje bo potekalo v realnem času in sicer zaporedno po posameznih stopnjah (isto kot pri običajnem TMČ). Tekmovalci bodo tekmovali individualno. V spletnem tekmovanju lahko po želji sodelujejo vsi otroci vključeni v čebelarske krožke. Številčne omejitve ni. Čas tekmovanja na posamezni stopnji bo 30 minut.

NIŽJA stopnja (2. – 6. razred) tekmuje ob 9.00 do 9.30 (to je čas, ko bo vprašalnik odklenjen). Upoštevali pa bomo odgovore s časovnim žigom do 9.35.

SREDNJA stopnja (7., 8., 9. razred) tekmuje ob 10.00 do 10.30 (to je čas, ko bo vprašalnik odklenjen). Upoštevali pa bomo odgovore s časovnim žigom do 10.35.

VIŠJA stopnja (srednje šole) tekmuje ob 11.00 do 11.30 (to je čas, ko bo vprašalnik odklenjen). Upoštevali pa bomo odgovore s časovnim žigom do 11.35.

Tekmovalni vprašalnik bo beležil in zbiral odgovore v enotno preglednico, ki jih je možno v elektronski obliki hitro pregledati in točkovati ter nato rangirati glede na točke. Objava rezultatov bo sledila še isti dan po tekmovanju, predvidoma do 13. ure.

Na tekmovanje se je potrebno prijaviti >>>tukaj:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaEekVjR4N3wxACOR1vidm5wcuQXmx08T1hhfQkhGcsxMjog/viewform

najkasneje do srede 20. maja 2020. Na e-naslov tekmovalca/starša sporočen ob prijavi bomo, v četrtek 21. maja, vnaprej poslali podrobnejša navodila za tekmovanje.

Za dodatne informacije se obrnite na mentorico čebelarskega krožka Ireno Tibaut (031 565 747).