Skoči na glavno vsebino

OGLED ČEBELARSKEGA SEJMA V CELJU

Na Osnovni šoli Ivana Cankarja v Ljutomeru poteka čebelarski krožek. V nedeljo 19.3.2023 smo, članici in člani, čebelarskega krožka, z mentorjem Janezom Venceljem, obiskali in ogledali čebelarski sejem 46. Api Slovenija v Celju. Obisk je bil za udeležence brezplačen. Prevoz je organizirala Osnovna šola Ivana Cankarja Ljutomer, za vstopnice in malice je poskrbela Čebelarska zveza Slovenije in Čebelarsko društvo Ljutomer.

Na celjskem sejmu je, letos 18. in 19. marca, potekal 46. tradicionalni čebelarski sejem imenovan ApiSlovenija. Sejem je gostil domače in tuje čebelarje s čebelarskim posvetom in mednarodno prodajno razstavo. Dvodnevni čebelarski sejem je namenjen za posvet, izmenjavo izkušenj in druženje čebelark in čebelarjev iz Slovenije in tujine. Je eden izmed največjih čebelarskih sejmov v regiji. Sejem je namenjen tudi širši javnosti. Vsem, ki so jim čebele strast so lahko na sejmu poleg strokovnih predavanj, našli tudi najboljšo ponudbo čebeljih izdelkov in čebelarske opreme.

Čebelarska zveza Slovenije z Javno svetovalno službo v čebelarstvu s pomočjo mentorjev organizira čebelarske krožke na osnovnih in srednjih šolah po Sloveniji. Na čebelarskih krožkih mladim predstavlja in seznanja z osnovami čebelarjenja in jih motivira za delo v čebelarstvu. Mladi spoznavajo načine varovanja in ohranjanja okolja. Delujejo po učnem načrtu, ki ga je pripravila ČZS skupaj z Javno svetovalno službo. V Sloveniji deluje več kot 170 čebelarskih krožkov.

Otroci so si sejem ogledali z navdušenjem in zanimanjem. Na sejmu smo srečali tudi predsednika Čebelarske zveze Slovenije Boštjana Noča in z njim poklepetali in se seveda z navdušenjem tudi fotografirali.

Bilo je poučno in zabavno.

Mentor čebelarskega krožka

Janez Vencelj

Dostopnost