Tudi letos smo v tednu vseživljenjskega učenja priredili 5 delavnic:

SNEMANJE ŠPORTNEGA KRATKEGA FILMA

V delavnici so učenci posneli kratki športni film. Učili so se kadriranja z uporabo ekstremnih zornih kotov in širokokotnega objektiva. Uporabljali so akcijske kamere. Zmontiran film film so grafično in zvočno opremili.

SCENARISTIČNA DELAVNICA

V delavnici je mentor Vitomir Kaučič udeležencem predstavil proces snovanja prirejenega scenarija. Spoznali so zanimive scenaristične strategije: delo s kartotečnimi karticami, uporabo miselnih vzorcev in uporabo programa Celtx za pisanje scenarija. Seznanili so se z načinom pisanja po principu pokaži ne govori. Literarni odlomek iz romana Girl in Pieces so predelali v kratek prirejen scenarij.

VARNO V GORE

Mentorica Brigita Čeh je udeležencem predstavila priporočila za varno pohodništvo. Izdelali so svoje markacije. Z likovnimi izdelki so pokazali kako si predstavljajo svoj idealni izlet v gore.

IGRALSKA DELAVNICA ZA NAJMLAJŠE

Udeleženci so se pod vodstvom mentorja Miloša Bavca preizkusili v igranju različnih vlog, predstavil jim je različne šole igre in metode vživljanja v vlogo. Raziskovali in spoznavali so svoje potenciale na področju izražanja čustev in psihičnih stanj ter zavedanja omejujočih predsodkov o sebi.

MALA FILMSKA DELAVNICA

V delavnici smo z udeleženci posneli prizor po njihovem prirejenem scenariju. Pri tem se se seznanili z in se preskusili v vlogi snemalcev, režiserjev, igralcev, lučkarjev in snemalcev zvoka. 

V tednu vseživljenskega učenja  smo tudi letos priredili 5 delavnic. 

Berimo skupaj, delavnica v kateri mentorica Katja Kraljič spodbuja bralno kulturo in navdušuje učence in otroke v vrtcu za branje kvelitetne otroške literature. Delavnica je potekala v Vrtcu Cven in v šolski knjižnici.

V delavnici portretne fotografije smo se po kratkem uvodu, kjer smo spoznali delovanje fotoaparata in spoznali zanimiva kompozicijska pravila , odpravili na teren in izdelali zanimive fotografije, nekatere smo naknadno obdelali. Oglejte si jih.

V delavnici Z markacijo na pot so učenci z mentorico Brigito Čeh preživeli dva čudovita dneva v naravi izdelovali markacije in spoznavali planinska pravila. Učenci so z veseljem ustvarjali.

V delavnici Igre po metodi je mentor Miloš Bavec udeležence uvedel v skrivnosti igre po metodi. To je vključevalo veliko sproščanja, posnemanja, brskanja po čutnem spominu in premagovanje strahu pred nastopanjem.

V Dramski ustvarjalnici so udeleženci pod vodstvom mentorice Stanke kukolj spoznavali socialne igre vlog za povezovanje v skupine, se preizkusili v improvizaciji in igri vlog po dramskem besedilu. Pripravili so tudi preprosto sceno.

Delavnice so udeležencem ponudile veliko možnosti za vrstniško
sodelovanje, druženje, zabavo in razvijanje ustvarjalnih idej.

zapisal : Vitomir Kaučič