Skoči na glavno vsebino

TEHNIČNI DAN NA SPTŠ V MURSKI SOBOTI

V sredo, 18. oktobra, je skupina učencev osmih razredov imela priložnost spoznati svet tehniških in poklicnih izobraževanj v Murski Soboti. Obisk je bil namenjen predstavitvi številnih poklicev, ki jih šola ponuja, ter osvetlitvi različnih izobraževalnih programov za bodoče dijake.

Ob prihodu v šolo so učenci doživeli gostoljubje zaposlenih in imeli možnost sodelovati v praktičnih delavnicah. Te so vodili profesorji šole, ki so učencem skozi praktične vaje predstavili osnove različnih tehniških poklicev. Mnogi izmed učencev so prvič imeli priložnost delati z različnimi orodji in stroji, kar je pri njih vzbudilo veliko zanimanja in spoštovanja do teh poklicev. Številni so celo izrazili željo po nadaljevanju izobraževanja na tej srednji šoli.

Osrednji del obiska je bil namenjen multimedijski predstavitvi, kjer so učenci na inovativen in zabaven način spoznali programe, ki jih šola razpisuje. Zanimivi video posnetki, igrani skeči in interaktivne vsebine so predstavljali posamezne programe in učencem ponudili vpogled v svet tehniških poklicev. Predstavitev je postregla tudi s humorjem, saj so se dotaknili nekaterih stereotipov povezanih s tehničnimi poklici.

Kot odziv na obisk so učenci izrazili veliko navdušenje. Mnogi so bili presenečeni nad raznolikostjo možnosti, ki jih tehnična izobraževanja ponujajo, in so izrazili zanimanje za tehnične poklice.

Zaključek: Obisk Srednje poklicne in Tehniške šole v Murski Soboti je bil za obe strani izjemno koristen. Učencem je ponudil vpogled v svet tehniških poklicev in jih spodbudil k razmisleku o svoji bodoči poklicni poti. Za šolo pa je to bila odlična priložnost za promocijo svojih programov in pridobitev potencialnih bodočih dijakov.

Dostopnost