Skoči na glavno vsebino

KULTURNI DAN SEDMOŠOLCEV

V ponedeljek, 5. 2. 2024, smo se sedmošolci v spremstvu treh učiteljev odpravili v eno izmed najstarejših in prečudovitih mest – na Ptuj, kjer smo opravili kulturni dan.
Že navsezgodaj smo z avtobusom prispeli v mesto, kjer smo si najprej ogledali znameniti Ptujski grad. Sprehodili smo se po velikanskih grajskih sobanah in tako vstopili v čas, ko so tam še živeli grofje. Vstopili smo tudi v sobane z glasbili in imeli možnost dvigniti težak meč v sobi z orožjem. S prečudovitega gradu smo uživali v lepem razgledu na mesto Ptuj in na reko Dravo. Ogledali smo si tudi tradicionalno ptujsko zbirko pustnih mask, kjer so še posebej izstopali znameniti kurenti, značilni za mesto Ptuj in Podravje.
Sledil je ogled mesta. Sprehodili smo se po fascinantnih starih ulicah in si ogledali mesto Ptuj v soju pusta, ki je že zelo pisano okrašeno in pripravljeno na kurentovanje.
Nazadnje smo si v Mestnem gledališču Ptuj ogledali gledališko predstavo z naslovom Bajke in povesti o Gorjancih. Dogajanje na odru smo z zanimanjem opazovali in se čisto vživeli v bajke o Gorjancih.
Naš kulturni dan je bil prijeten, zanimiv in poučen. Barvito pustno mesto Ptuj nas je očaralo in prevzelo, skupno druženje pa nam bo ostalo v lepem spominu.

Hana Kučan, 7. b

Dostopnost