V tednu vseživljenskega učenja  smo tudi letos priredili 5 delavnic. 

Berimo skupaj, delavnica v kateri mentorica Katja Kraljič spodbuja bralno kulturo in navdušuje učence in otroke v vrtcu za branje kvelitetne otroške literature. Delavnica je potekala v Vrtcu Cven in v šolski knjižnici.

V delavnici portretne fotografije smo se po kratkem uvodu, kjer smo spoznali delovanje fotoaparata in spoznali zanimiva kompozicijska pravila , odpravili na teren in izdelali zanimive fotografije, nekatere smo naknadno obdelali. Oglejte si jih.

V delavnici Z markacijo na pot so učenci z mentorico Brigito Čeh preživeli dva čudovita dneva v naravi izdelovali markacije in spoznavali planinska pravila. Učenci so z veseljem ustvarjali.

V delavnici Igre po metodi je mentor Miloš Bavec udeležence uvedel v skrivnosti igre po metodi. To je vključevalo veliko sproščanja, posnemanja, brskanja po čutnem spominu in premagovanje strahu pred nastopanjem.

V Dramski ustvarjalnici so udeleženci pod vodstvom mentorice Stanke kukolj spoznavali socialne igre vlog za povezovanje v skupine, se preizkusili v improvizaciji in igri vlog po dramskem besedilu. Pripravili so tudi preprosto sceno.

Delavnice so udeležencem ponudile veliko možnosti za vrstniško
sodelovanje, druženje, zabavo in razvijanje ustvarjalnih idej.

zapisal : Vitomir Kaučič